21:39
Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших Героїв!

14 жовтня 2016 року на стінах Яворівської гімназії імені Осипа Маковея на знак пошани й пам’яті, де вчилися, сподівалися, мріяли зі своїми друзями Андрій Леськів, Владислав Рильський, Ігор Лехмінко, де працював молодий творчий педагог Тарас Пазин,  відкрито меморіальну дошку.

    На захід прибули члени сімей загиблих, представники влади району,  побратими загиблих воїнів, громадськість міста.

    Відкрив меморіальну дошку син Андрія Леськіва.  Отець Володимир з церкви св. Юрія освятив пам’ятну дошку. Далі всі  присутні помолилися за загиблими воїнами, які відділи своє життя за волю і незалежність України.  Після цього районна, міська влади, дирекція відділу освіти, військовослужбовці, сім’ї загиблих учасників АТО та мешканці міста поклали квіти та запалили лампадки.

   Згодом до слова було запрошено батька загиблого Тараса Пазина ,Івана Дмитровича Пазина, який поділився спогадами про сина, які увіковічнив у своїх віршах. Також прослухали виступ побратима  Хромчака Олега, який  змусив кожне серце здригнутись і заплакати від гіркоти й болю втрати, розповівши про момент загибелі Андрія Леськіва. Він закликав усіх не залишатись байдужими  до сучасних подій в України, подивитись правді у вічі. Не менш патріотичного звучання  мало слово голови Яворівської РДА  Хляна Ореста та голови Яворівської районної ради Сичака Володимира. На завершення  директор гімназії Моржин Наталія Романівна висловила співчуття родичам загиблих бійців та, низько уклонившись, подякувала їм за таких Героїв.

    Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. З меморіальної дошки щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

 

Переглядів: 444 | Додав: гімназія | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: