16:57
Візит у славне місто Дніпро

25 січня 2020 року учні та вчителі Яворівської гімназії ім. Осипа Маковея завітали у славне місто Дніпро. У цей день вони відкрили для себе багато чудових і пам’ятних місць.

Неабияке враження справила екскурсія в музей « Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні». Переглянувши експонати музею, відвідувачі відчули глибину трагедії та катастрофи, якої зазнав світ після приходу до влади нацистів.

Аби зрозуміти, що таке війна на Донбасі і хто її справжні герої, яворівчани відвідали Музей АТО. При вході у приміщення був розміщений вирізаний із металу війни напис: « Тату, повертай живим!»  Вразила й експозиція і самого музею: форми та шевроми військових, інструменти медиків, одяг капеланів, фото загиблих і дорогі їхньому серцю речі тощо. Щоб на мить поринути в реалії гібридної війни, на вулиці було відтворено розбиті  блокпости і техніку. Більшість залишали музей із сльозами на очах.

Також наші туристи мали змогу переглянути літературно- музичну композицію про педагога і лікаря Януша Корчака та його вихованців, які були знищені в концтаборі. Свою акторську майстерність у цій виставі продемонстрували учні Сєвєродонецької школи № 20.

Опісля відбулась зустріч із режисером Костянтином Фомою і спільний перегляд фільму « Кадиш».

Незабутнім моментом стало і знайомство із директором інституту ТКУМА Ігорем Щупаком.

Яскравим завершення цього насиченого дня стала прогулянка старовинною частиною міста та набережною р. Дніпра. На фоні пам’ятних місць і неймовірних краєвидів усі залюбки фотографувались.

Додому повернулись втомлені, проте  в захваті  від нових відкриттів.

Щиро дякуємо організаторам цієї подорожі, а саме: Надії Дацко, Наталії Моржин, Надії Данило, Марії Щирбі та Надії Музичко.

Переглядів: 420 | Додав: гімназія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: